- Ameryka Północna (103)
- Stany Zjednoczone (87)
- Kanada (16)
- Ameryka Środkowa (48)
- Meksyk (48)
- Ameryka Południowa (11)
- Brazylia (11)
- Australia i Oceania (20)
- Azja (447)
- Tajlandia (59)
- Malezja (3)
- Birma (Myanmar) (52)
- Kambodża (250)
- Indonezja (11)
- Singapur (6)
- Izrael (8)
- Zjednoczone Emiraty Arabskie (3)
- Oman (26)
- Sri Lanka (24)
- Turcja (10)
- Afryka (19)
- Europa (439)
- Hiszpania (Katalonia) (7)
- Hiszpania (27)
- Włochy (29)
- Wielka Brytania (4)
- Francja (15)
- Polska (286)
- Niemcy (11)
- Czechy (10)
- Grecja (36)
- Cypr (16)
- Off-topic
- Wszystkie
Nasze menu
Czas nas goni i trzeba było podjąć ostateczną decyzję w sprawie menu.
We wstępie naszego menu, po przywitaniu, piszemy:
Naszym głównym celem jest serwowanie dobrych przekąsek ze świeżych produktów z lokalnego rynku i importowanych produktów mleczarskich, które pozwalają nam zaoferować to, co nazywaliśmy kuchnią eklektyczną.
Nasze bistro oparte na idei 12. butelkowego baru powinno spełnić Twoje oczekiwania.
Możesz również poprosić o swoją ulubioną melodię i / lub video clip.
Ciesz się chwilą!
Menu z drinkami, po przywitaniu, otwieramy takim wstępem:
Jeżeli w naszym menu nie znajdziesz swojego ulubionego drinka, poproś barmana o taki, na jaki masz ochotę.
Zastrzegamy sobie prawo do niedysponowania wszystkimi składnikami.
Każde menu ma 24 strony: 12 przekąsek zimnych i gorących oraz 12 stron koktajli i win.
Wina, które będziemy serwować zaproponowała nam tutejsza firma „Piwnice Azjatyckie” i rozpoczynamy skromnie od jednego rodzaju wina białego i czerwonego typu „house wine”. Wybraliśmy również wina z trochę wyższej półki z tzw. Nowego Świata – Chile i Australii.
Mamy na uwadze fakt, że turyści nie przyjeżdżają do Kambodży, aby raczyć się winem, ale szanujący się bar musi mieć je w ofercie.
Naturalnie, będziemy mieli piwo z beczki, o którym jeszcze napiszę…
Prosimy o komentarze i/lub uwagi.
.... juz rok temu lub wiecej stwierdzilam ze to wspanialy material na ksiazke w kategorii 'Travel Narratives'. Czytam ich duzo, jedne z najslynniejszych to seria 'Year in Provence' by Peter Mayle.....sugeruje zerknac..... moze to byc zrodlem dodatkowego zarobku jak juz Bistro sie ustabilizuje....
Patrzylam na Menu.... prosisz u komentarze....
Pod 'Pancakes' : Danie opisujesz jako 'pancakes', liczba mnoga.... czy intencja jest by serwowac wiecej niz jeden w porcji? Choc na zdjeciu jest jeden? Jesli jeden to sugeruje opisac jako 'pancake', jak to zwykle jest w menu by uniknac potencjalnie wprowadzonych w blad i niezadowolonych klientow.
Poza tym ja bym sie ustawila do baru w kolejke juz dzis .... i to mowie niezupelnie zartem.
Zycze zdrowia i zapalu.... wiary ze bEdzie dobrze.
Zgadzam sie. Carpe Diem!
Lidia
DZIĘKUJEMY ZA ŻYCZLIWE UWAGI. OCZYWISCIE BĘDĄ DWA PANCAKES: MAŁY I DUŻY!
Pozdrawiamy
K&R
PIERWSZEGO DNIA PIWO Z KIJA ZA DARMO!!! ORAZ MINI KANAPKI I MINI CIASTO MAKOWE.
KOKTAJLE WG MENU. JEDZENIE NIE BĘDZIE SERWOWANE.
SPODZIEWAMY SIĘ KILKORO ZNAJOMYCH ORAZ WIELU LOKALNYCH PIWOSZY, KTÓRYCH BĘDZIEMY MUSIELI "KONTROLOWAĆ". TO SĄ REZYDENCI ZWANI Z ANGIELSKA "EXPATS", KTÓRZY CZEKAJĄ NA TAKIE OKAZJE...