- Ameryka Północna (103)
- Stany Zjednoczone (87)
- Kanada (16)
- Ameryka Środkowa (48)
- Meksyk (48)
- Ameryka Południowa (11)
- Brazylia (11)
- Australia i Oceania (20)
- Azja (447)
- Tajlandia (59)
- Malezja (3)
- Birma (Myanmar) (52)
- Kambodża (250)
- Indonezja (11)
- Singapur (6)
- Izrael (8)
- Zjednoczone Emiraty Arabskie (3)
- Oman (26)
- Sri Lanka (24)
- Turcja (10)
- Afryka (19)
- Europa (439)
- Hiszpania (Katalonia) (7)
- Hiszpania (27)
- Włochy (29)
- Wielka Brytania (4)
- Francja (15)
- Polska (286)
- Niemcy (11)
- Czechy (10)
- Grecja (36)
- Cypr (16)
- Off-topic
- Wszystkie
W kuchni
Kolej na następne eksperymenty w kuchni.
Decyzja zapadła: będzie tylko dwanaście małych potraw na ciepło i zimno w stałym zestawie naszego menu oraz jedno gorące danie dnia, które pojawiać się będzie i znikać w zależności od umiejętności kucharza i wydolności kuchni.
Każdego dnia wybieram jakąś potrawę do naszego menu i opracowuję logistykę jej powstawania: potrzebne produkty, dostępność na lokalnym rynku bądź w sklepie dla Europejczyków (musimy uważać na ceny wyrobów z mleka!), łatwość przygotowania, możliwość mrożenia i efekt rozmrażania oraz opłacalność produkcji z uwzględnieniem niskich cen występujących w tutejszych restauracjach.
Dziś „wyprodukowaliśmy” mafiny jajeczne (w przepisach występują jako muffiny). Cztery rodzaje: ze szpinakiem, czerwoną papryką i serem cheddar; ze szpinakiem, pomidorami i serem mozzarella; z tuńczykiem i zieloną pietruszką; z boczniakami i czerwoną papryką.
Na zdjęciach wyglądają wszystkie podobnie (no bo baza to jaja), ale zapewniamy, że smakują zgodnie z zawartością.
Będziemy podawać z zestawem sosów, przypraw i grzankami.
Zainteresowanym chętnie przekażę nasze przepisy (nieco zmodyfikowane).
BRAKUJE NAM WASZYCH UMIEJĘTNOŚCI PIĘKNEGO DEKOROWANIA WNĘTRZ!