- Ameryka Północna (103)
- Stany Zjednoczone (87)
- Kanada (16)
- Ameryka Środkowa (48)
- Meksyk (48)
- Ameryka Południowa (11)
- Brazylia (11)
- Australia i Oceania (20)
- Azja (447)
- Tajlandia (59)
- Malezja (3)
- Birma (Myanmar) (52)
- Kambodża (250)
- Indonezja (11)
- Singapur (6)
- Izrael (8)
- Zjednoczone Emiraty Arabskie (3)
- Oman (26)
- Sri Lanka (24)
- Turcja (10)
- Afryka (19)
- Europa (439)
- Hiszpania (Katalonia) (7)
- Hiszpania (27)
- Włochy (29)
- Wielka Brytania (4)
- Francja (15)
- Polska (286)
- Niemcy (11)
- Czechy (10)
- Grecja (36)
- Cypr (16)
- Off-topic
- Wszystkie
Kurs kuchni tajskiej
Cytat z Wikipedii: "Kuchnia tajska jest narodową kuchnią tego kraju. Zawierając elementy kilku tradycji Azji Południowo-wschodniej, kuchnia tajska kładzie nacisk na łatwo przyrządzane dania z silnymi komponentami aromatycznymi. Pikantność kuchni tajskiej jest dobrze znana. Podobnie jak i w innych kuchniach azjatyckich, równowaga, szczegół i różnorodność mają wielkie znaczenie dla szefów kuchni tajskiej. Jedzenie tajskie jest znane
z równowagi trzech do czterech podstawowych zmysłów smakowych: kwaśnego, słodkiego, słonego i czasami gorzkiego."
Zdecydowałem się na krótki kurs sztuki kuchni tajskiej i dlatego wybrałem jedną z wielu szkół kulinarnych w Krabi.
Właścicielka i szefowa kuchni, o przydomku Ya robiła wszystko, aby nauczyć małą grupę dwojga Skandynawów i jednego Polaka jak przygotować 5 różnych i najbardziej popularnych dań
w bardzo krótkim czasie zaledwie trzech godzin.
W porze lunchu musieliśmy zjeść to, co ugotowaliśmy.
Popatrzcie na zdjęcia i cieszcie się chociaż widokiem tych dań.
Osobiście jest wielkim wielbicielem tej kuchni.
Lubię na ostro!